• Dit evenement is voorbij.

Clubavond (lagen in Photoshop)

27/09/2016 @ 20:00 - 22:00

Vaste clubavond op de 2e of 4e dinsdag van de maand.

Aanstaande dinsdag, 27 september is het eindelijk zo ver: Dan gaan we een vervolg-workshop doen over het gebruik van lagen in Photoshop. Aanvang is 20.00, eindtijd 22.00 met een korte pauze (plm 10 min.) rond 21.00.
Wat wordt er zoal behandeld?
  • Allereerst een beknopte samenvatting van layers workshop deel 1, aangezien dat al weer een jaar of wat geleden is. Een aantal van de ¬†bijbehorende oefeningen zal ik als demonstratie laten zien. Echter niet alles, in verband met de beschikbare tijd. De oefenbestanden en de presentatie van deel 1 zijn via de bijgevoegde wetransfer-link te donwloaden.
  • Er is (beperkt) ruimte voor eventuele vragen over deel 1
  • Meer over maskers en aanpassingslagen
  • Tekst- en vorm lagen
  • Laagstijlen
  • Smart layers (slimme lagen) en smart objects
En daar houden we het voorlopig maar eens bij!
Wat heb je nodig om de workshop te kunnen volgen?
  • Basiskennis Photoshop en basiskennis van lagen, lees bijvoorbeeld eerst eens de materie van deel 1 door. Dat moet je in grote lijnen kunnen volgen. Als het je dan al duizelt, mag je je zelf afvragen of het volgen van deel 2 wel zinvol is.
  • Een laptop met daarop een werkende versie van Photoshop (versie CS5 of nieuwer).
  • De map met voorbeeldbestanden uit de wetransfer-link, gekopieerd naar een map op je laptop.
  • Een paar goede oren en ogen, een fris hoofd zal ook van pas komen!
  • Veel koffie, of een ander opwekkend middel naar eigen smaak‚Ķ.

Datum:
27/09/2016