FCW 55 jaar

| 0

Op zaterdag 26 september vierden we met onze fotoclub het 55 jarig jubileum.
Dat deden we in Langenboom bij Dutch Falcons, waar we een gezellige dag hadden.


Na een rondleiding was het tijd voor een fotoshoot met allerlei prachtige roofvogels. In de weide stonden ondermeer een torenvalk, lannervalk, gier, oehoe en steenarend. Ook een kerkuil en buizerd waren van de partij. Hierbij konden we oefenen met portretten maar ook met vliegbeelden. Dat bleek soms nog best lastig. 

We sloten de dag af met een heerlijke barbecue.
Alix en Wessel hebben er een mooie middag van gemaakt !
Uiteraard organiseerden we een fotowedstrijd, waarbij Alix, Patricia en Ivo van Lanen als jury fungeerden.En zij kozen als winnaar…..

1e plaats/winnaar: Sacha

Jury: Deze springt er voor zowel mij, Ivo als Patricia duidelijk uit. Wat een mooie actiefoto! Heel knap dat deze fotograaf de valk op dit moment in de lucht heeft weten vast te leggen. Je ziet prachtig de veren van de valk en zijn uitgestrekte vleugels zijn heel sierlijk. De bewerking is misschien wat smaakgevoelig, maar wij vinden dat de bewerking juist veel toevoegt aan de foto; de houding van de valk en zijn verenkleed komen op deze manier perfect naar voren. De foto maakt ook nieuwsgierig; wat heeft de valk in zijn vizier en hoe gaat hij zijn lichaam wenden om de jacht in te zetten Al met al; met recht de nummer 1

2e plaats: Huub

Jury: Een hele waardige nummer 2! Knap gedaan, dat de fotograaf de sluitertijd zo heeft in kunnen stellen dat het uitschudden onscherp is, maar het hoofd wel scherp. Het gekozen diafragma helpt hier ook nog eens bij. De foto roept bewondering en vertedering op bij ons, en dat is wat een goede foto doet; gevoel oproepen.

3e plaats: Anja

Jury: Deze foto staat op 3 omdat hij perfect laat zien hoe onze Marie is: een kleine hete donder! De kleuren stemmen goed op elkaar af en de achtergrond versterkt de stoere houding van Marie. Top!

Eervolle vermelding voor Roland:

Jury: Superscherp, prachtige kleuren!

Reacties zijn gesloten.