Fotografie actief: Herfstfotografie in het Speulderbos

geplaatst in: Fotografie actief | 0

Speulderbos, Ermelo

 

Het Speulderbos ligt oostelijk van Putten en Ermelo. Vandaag zondag 18 november trokken we er met 12 fotografen van Fotoclub Wijchen naar toe. De activiteit was georganiseerd door Thea en Sascha. Hoewel de route nog bij Thea op de keukentafel was blijven liggen, was het geen enkel probleem. Het bos lag als het ware aan onze voeten en met de mobiele telefoon en een weinig kaartlezen was het zo gepiept. De eerste tien minuten nog lekker op een kluitje, allemaal zo ongeveer hetzelfde doen en toen waaierde iedereen uit.

Het bos ligt vooral in de omgeving van het gehucht Drie. Het is zo bekend, omdat de bomen door hun grillige vorm lijken te dansen. In de volksmond noemt met het dan ook “het bos van de dansende bomen”.  Het was vandaag een zonnige dag en dan speelt het licht prachtig tussen de bomen en creëert met de veelheid aan herfstkleuren prachtige grillige en schilderachtige plaatjes. Het is een enorm genoegen om hier rond te lopen en de verwondering van zo’n overweldigende schoonheid te ervaren. Echt prachtig.

We sloten af met koffie met gebak bij Het Boshuis, een café-restaurant dat nog stamt uit 1765. We kwamen er kort na elf uur en het was hartstikke druk. Toch konden we allen nog een plekje vinden, zij het wat verspreid. De koffie was goed, het gebak vooral veel en een beetje klef, volgens Willy, maar we konden er weer lekker warm worden. Want koud was het, van net een beetje onder nul tot een graad of  6, 7. Rond 12 uur vertrokken we, sommigen rechtstreeks naar Wijchen en het merendeel besloot nog even ergens een hapje te gaan eten. Een geslaagde dag.

 

Huub

 

Een prentje was eigenlijk teveel, maar toch het vermelden waard, een prentje van de overheid gericht aan Willy, vanwege het overtreden van de maximum snelheid. Jammer !

 

 

Klik op foto om de naam van de fotograaf te zien.

Reacties zijn gesloten.